Sinterklaas is in Harderwijk

Met meer dan honderd pieten arriveerde Sinterklaas zaterdag 17 november jl. in de haven van Harderwijk. De Sint werd hartelijk ontvangen door vele duizenden kinderen, ouders, grootouders en andere inwoners die de intocht van Sinterklaas en zijn verblijf in het sinterklaasdorp diezelfde middag niet wilden missen. Ook het weer werkte mee aan het Sinterklaasfeest in Harderwijk dat mede mogelijk werd gemaakt door het Harderwijker en Hierdense bedrijfsleven.

Rond 11.30 uur werd Sinterklaas in de haven van Harderwijk ontvangen door waarnemend burgemeester Annelies van der Kolk. De muziek-, dans- en strooipieten maakten er een groot feest van. Na een hartelijk welkom en begroeting van de Harderwijker en Hierdense kinderen vertrok de stoet traditiegetrouw naar de Markt. Daar stopte de Sint even om daarna direct door te gaan naar de Vischmarkt waar een heus Sinterklaasdorp was opgebouwd.

De hele middag konden kinderen in het Sinterklaasdorp van alles doen, zoals op de foto met Sinterklaas, dansen met de pieten en pietenband ‘Toeter er nog maar 1'. Kinderen konden worden geschminkt, spelen en oudhollandse spelletjes doen. Ook aan de ouders was gedacht. Er was warme chocomelk, erwtensoep, poffertjes en glühwein om warm te blijven.

Natuurlijk waren tijdens de intocht en in het Sinterklaasdorp ook alle pieten van het Hardewijker Sinterklaasjournaal te zien, zoals Vergeetpiet, Postpiet, Dovepiet en FacebookBart. TwietPiet maakte op de Vischmarkt enkele kinderen die hem op Twitter volgen, blij met hun welverdiende chocoladeletter.

Rond 15.30 uur vertrokken Sinterklaas en de pieten naar het Pietenhuis voor hun welverdiende rust. Vanaf deze week kan iedereen hen daar in het weekeinde en 's woensdags bezoeken. Ook worden regelmatig theatershows gegeven.

Kijk voor het programma op www.tpietenhuis.nl of Pietenhuis.

Foto's en video's van de intocht zijn eveneens te vinden op deze websit.

 

< Terug naar overzicht