Intocht Sinterklaas Harderwijk

18 november 2023

11:00 uur: Start voorprogramma aan de haven
We verwelkomen Sinterklaas en de Pieten aan de Strandboulevard West. We starten om 11:00 met het voorprogramma met onder andere Facebook Bart. Natuurlijk gaan we met zijn allen zo hard mogelijk zingen zodat Wegwijspiet de weg naar de haven kan vinden.

11:30 uur: Aankomst stoomboot in de haven 
Ongeveer om 11:30 uur (dit kan wat eerder of later zijn) verwachten we dat de stoomboot aan komt varen. De boot zal aanmeren aan de kant van de Vischpoort. Hierna komen Sinterklaas en de Pieten aan land. Sinterklaas wordt welkom geheten door de Burgemeester. Sinterklaas loopt langs de kinderen aan de kant van de Vischpoort. De Pieten komen ook aan de kant van het Dolfinarium.

12:30 uur: Start rijtour door de stad 
Sinterklaas stapt ongeveer om 12:30 uur in zijn koets. Hiermee maakt hij een rijtour door de stad. De route: Strandboulevard -> Buiten de Bruggepoort -> Bruggestraat -> Markt -> Luttekepoortstraat -> Doelenstraat -> Smeepoortenbrink -> Smeepoortstraat -> Donkerstraat -> Markt -> Hondengatstraat -> Hoogstraat -> Vleeshouwersteeg -> Vischmarkt.
Let op! Vanwege de werkzaamheden voor de IJsbaan zijn er dit jaar geen activiteiten op de Markt!

13:00/ 13:30 uur: Officieel welkom in het Sinterklaasdorp
Tussen 13:00 en 13:30 verwelkomen we Sinterklaas op de Vischmarkt. De Vischmarkt is omgetoverd tot Sinterklaasdorp.

11:00 tot 16:00 uur: Sinterklaasdorp geopend
Het Sinterklaasdorp is vanaf 11:00 geopend. Na de rijtour zijn Sinterklaas en de Pieten hier te vinden. De Sint neemt uitgebreid de tijd voor de kinderen bij de meet en greet met fotomoment. Ook zijn er verschillende spelletjes en activiteiten opgezet. Natuurlijk zorgen de pieten voor een hoop lol! Op het podium draait DJ-piet de leukste plaatjes.